- Ostrze: stal nierdzewna Cromova 18
- Rękojeść: stalowa wypełniona piaskiem
- Twardość: 56-58 HRC
- Długość całkowita: 29,0 cm
- Długość ostrza: 16 cm
- Szerokość klingi: 2,0 cm
- Grubość klingi: 1,0 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 120 g
Elastyczny nóż do wykrawania Global G-21 o długości 16 cm, świetnie sobie radzi z oddzielaniem mięsa od kości. Elastyczne ostrze pozwala dodatkowo na łatwe wejście pod skórę i filetowanie ryb. Uniwersalny nóż szefa kuchni, który doskonale sprawdza się do usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.