Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 166 g
Białe koło - GRUBE ziarno
Różowe koło - ŚREDNIE ziarno
Długość - 24 cm
Długość rączki - 14 cm
Wysokość - 5,8 cm
Szerokość - 8 cm
Przestawiamy japoński zestaw w którego skład w chodzi Nóż szefa kuchni Global G-2 oraz ostrzałka Global G-91, jest to doskonały wybór dla ludzi zaczynających swoją przygodę w kuchni, nóż szefa kuchni jest przeznaczony do większości prac kuchennych, także krojenia warzyw lub owoców, w tym też do usuwania z nich pestek czy gniazd. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży. Ostrze doskonale wyprofilowane pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Dodatkowo ostrzałka pozwala, kilkoma prostymi ruchami przywrócić wysoką ostrość noża. Woda przyśpiesza proces ostrzenia, a fabryczne otwory pomagają naostrzyć nóż pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt I podstawa mają właściwości antypoślizgowe. Instytut badawczy CATRA – czołowy autorytet w technikach ostrzenia, przetestował i zaaprobował ostrzałki MinoSharp.
Dane producenta:
Dane importera: