Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 1804/300
  • Kod producenta: 4943691804303
  • Dostępność: Jest Jest  (1 szt.)
Cena netto: 316,26 zł
389,00 zł
szt.
  • Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – Drewno magnoliowe
    Twardość ostrza – 56-57 HRC
    Długość całkowita – 45,0 cm
    Długość rękojeści - 15,1 cm
    Długość ostrza – 30,0 cm
    Szerokość ostrza – 3,2 cm
    Grubość klingi – 3,6 mm
    Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 208 g

    Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm 

    Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

    Dane producenta:

    • Nazwa firmy: Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin)
    • Adres: 1-9, 3-Chome, Shirogane, Chuo-ku, Niigata City, Niigata Prefecture, 950-0954, Japonia
    • E-mail: info@mastercutlery.co.jp
    • Strona internetowa: www.global-knife.com

    Dane importera:

    • Nazwa firmy: Hiendkitchen Adam Wolny
    • Adres: Natalii Gąsiorowskiej 10, 03-107 Warszawa
    • E-mail: gpsr@hiendkitchen.com
    • Telefon: +48 660 072 720

    Instrukcja obsługi